Käsien ihonhoito talvella ja helppo manikyyriohje!

Talvella käsien iho joutuu koville. Kylmä ja kuiva tuuli ahavoittaa herkästi käsien ihon. Siirryttäessä sisältä kylmään pakkasilmaan, tai päinvastoin, iho joutuu kestämään monien kymmenien asteiden lämpötilavaihteluita. Kynsinauhoihin ilmestyy kynsitikkuja ja käsien iho voi kuivua niin pahasti, että siihen ilmestyy jopa pieniä haavaumia.

Mitä sitten tulisi huomioida käsien ihonhoidossa talvella, jotta välttyisit ikäviltä ja jopa kivuliailta käsien iho-ongelmilta?

Kosmetologimme ja kynsiteknikkomme kokosi tähän alle vinkit ja tuotesuositukset käsien talvi-ihonhoitoon. Näiden vinkkien ja postauksen lopusta löytyvän helpon manikyyriohjeen avulla pidät kädet terveinä, pehmeinä ja kosteutettuina kovimmillakin pakkasilla.

  1. Syväkosteutusta öljyjen avulla

Tehokkainta syväkosteutusta ihollesi saat öljyistä. Öljyhoito pehmentää ihoa sekä imeytyy nopeammin ja syvemmälle kuivaan ihoon, kuin voiteet ja vaahdot. Valitse öljyhoitoon laadukas ihonhoitoöljy. Näin saat kuivan karheasta ihostasi säännöllisellä öljyhoidolla hyvinvoivan, kimmoisan ja kosteutetun.

Öljyhoito on etenkin kuiville kynsinauhoille ja liuskoittuville kynsille tehokas apu. Öljyämällä säännöllisesti kynsinauhat, vältät ikävien kynsitikkujen muodostumisen.

Manikyyrissä käsien iho kannattaa pehmentää öljyn avulla ennen ihon kuorintaa. Hiero öljyä huolellisesti ja runsaasti käsien iholle muutaman minuutin ajan ja kuori vasta sen jälkeen käsiesi iho. Öljyhoitoa tulisi tehdä käsien iholle vähintään kerran viikossa.

  1. Kirkkaan ja kuulaan ihon salaisuus on kuorinnassa

Kuiva hilseilevä käsien iho saattaa väriltään olla jopa harmaa ja eloton. Iho saattaa myös tuntua karhealta. Jotta hoitavat ja kosteuttavat tuotteet voisivat toimia tehokkaammin ja imeytyä paremmin ihoon, iho tulee kuoria säännöllisesti. Käsien ihoakin tulisi kuoria kerran viikossa. Vartalon ja käsien iholle kannattaa valita laadukas rakeellinen kuorintatuote, joka on valmistettu varta vasten vartalon iholle.

Hiero kuorintatuotetta käsien iholle useamman minuutin ajan, jotta varmasti kaikki kuollut ihosolukko irtoaa käsistä kunnolla. Kuorintatuotteeseen kannattaa joko sekoittaa öljyä tai tehdä ensin öljyhoito käsille, kuten kohdassa 1. neuvottiin.

  1. Kuivaa kädet huolella!

Käsien pesussa kannattaa kiinnittää huomiota laadukkaan käsisaippuan valintaan. Laadukas käsisaippua tasapainottaa ihon pH-arvoa ja kosteuttaa ihoa samalla hellävaraisesti puhdistaen sen liasta, mutta säilyttäen ihon luonnollisen talikerroksen. Vesijohtovetemme on kovaa ja sen pH-arvo ei vastaa ihon luonnollista pH-arvoa. Siksi oikean kosmetiikan avulla voit hoitaa ihoasi jo pesuvaiheessa.

Muista myös kuivata kädet jokaisen käsipesun jälkeen huolellisesti käsipyyhkeeseen. Jos käsienpesun jälkeen ihon jättää märäksi, iholle jäävät vesijäämät jatkavat ihon kuivattamista.

  1. Oikean käsivoiteen valinta

Käsivoiteen valinnassa kannattaa tarkkailla inci-listaa eli ainesosaluetteloa. Tutki mitä tuotteet pitävät sisällään. Sisältävätkö ne laadukkaita kosteuttavia ja hoitavia raaka-aineita.

Yksi tärkein muistisääntö käsivoiteen käyttämiseen on, että muista pitää käsivoide koko ajan käden ulottuvilla. Näin sitä tulee lisättyä tarpeeksi usein iholle. Yöksi kannattaa käsiin levittää oikein tuhti kerros käsivoidetta ja tehostaa sen imeytyvyyttä vielä öljyhoidon avulla. Näin käsien iho saa yön aikana ravittua ja uudistettua itsensä kaikista parhaiten. Voit käyttää yön ajan käsissäsi puuvillasormikkaita, jotta voiteet ja öljyt pääsevät niiden sisällä oikein kunnolla imeytymään ihoon.

  1. Suojaa kädet lämpötilavaihteluilta

Suuret lämpötilavaihtelut rasittavat käsien ihoa. Viima ja pakkanen ovat erityisen kuluttavia herkälle käsien iholle. Panosta siis kunnon käsineisiin. Lapaset päästävät tuulen ja kosteuden läpi ja ahavoittavat herkästi käsien ihoa. Kaikista parhaat hanskat ovat paksut, tuulta ja vettä hylkivät hanskat.

Kosmetologimme kokosi alle vielä omat käsienhoito tuotesuosituksensa Neiti Kuu- verkkokaupan valikoimasta. Lisäksi alta löydät kosmetologimme helpon manikyyriohjeen, jolla saat hoidettua käsien ihon kauniin pehmeäksi.

Tässä vielä nopean käsihoidon ohjeet:

1. Hiero öljyä käsille ja kynsinauhoille muutaman minuutin ajan.

2. Kuori käsien iho huolellisesti muutaman minuutin ajan pyörivin liikkein.

3. Huuhtele kädet ja kuivaa huolellisesti pehmeään pyyhkeeseen.

4. Levitä käsivoide. Muista myös kynsinauhojen kosteutus.

5. Toista 1-2x viikossa. 

Käsien pesu:

Saaren Taika Oliiviöljy nestesaippua

No:1 Eco by Saaren Taika Ylellinen Appelsiinimarmeladi Käsi- ja Suihkusaippua

Olivia Klein Cream Wash Puhdistus- ja ihonhoitovoide

Öljyhoito käsille:

Ilona Luonkos Innocent Vartalokakku kuivalle & herkälle iholle

Kuori käsien iho:

No:1 Eco® by Saaren Taika Appelsiinimarmeladi Suolakuorinta

Kosteuta voiteella:

No:1 Eco by Saaren Taika Ylellinen Appelsiinimarmeladi Käsi- ja Vartaloemulsio

Apua kuivuudesta johtuviin haavoihin ja psoriaasiksen hoitoon:

Havuka Vahva 30% Kuusenpihkavoide 100ml haavojen ja ihorikkojen hoitoon esim. kynsinauhat, pakkasihottuma

Havuka Laventelivoide 40ml Iho-ongelmien hoitoon; kutiavan kuiva ja hilseilevä iho

Saaren Taika Rauhoittava Kamomilla Sheavoide


You may also like

Example blog post
Example blog post
Example blog post