Kosmetologin tuotesuositukset kuivan ihon hoitoon Olivia Klein tuotteilla

OLIVIA KLEIN - Kuivan ihon hoitoa hellävaraisesti ja allergiaystävällisesti luontoa kunnioittaen

Saako pakkanen ihosi kutisemaan, kirvelemään, hilseilemään tai halkeilemaan. Kuiva ja pintakuiva iho vaativat varsinkin talvikuukausina erityistä huolenpitoa. Jos ihon rasva- tai kosteuspitoisuus (tai molemmat yhtä aikaa) ovat laskeneet, ihoa voidaan kutsua kuivaksi ihotyypiksi.

Ihon uusiutuminen ja ihon toiminnot alkavat hidastua 25 ikävuoden jälkeen. Pintakuivaksi iho alkaa muuttua mitä enemmän ikäännymme. Kuivassa ja pintakuivassa ihossa rypyt ja juonteet erottuvat selkeästi ja ovat syvempiä, kuin muissa ihotyypeissä.

Jos ihosi on siis hilseilevä ja halkeilevan kuiva, sinun ihosi kuivuuteen vaikuttavat pääasiassa ulkoiset tekijät. Jos taas ihosi on ohut, hauras ja pergamenttinen, ihosi on sisäisesti kosteusköyhä. Ongelmanasi voivat olla kovat valkoiset näpyt etenkin silmien ympärillä. Silloin voit olla varma, että ihosi kaipaa kosteutusta ja oikeanlaista ihonhoitorutiinia. Nämä valkoiset näpyt ovat nimeltään luufinnejä, eli miliumeja, ja ne ovat kuivan ihon tunnusmerkki. Tämän lisäksi etenkin poskia punastuttava couperosa on yksi kuivan ihon tunnusmerkeistä.

Lue kosmetologin tuotesuositukset kuivan ihon hoitoon.

Olen Hanna Amanda, kansainvälisen Cidesco näyttötutkinnon suorittanut kosmetologi ja kauneusbloggaaja. Kirjoitan Beauty By Hanna Amanda- kauneusblogiani ja työskentelen yhdessä kauneusalan toimijoiden kanssa sisällöntuotannon parissa. Sain ilon kirjoittaa tänne Neiti Kuun blogiin omakohtaiset kokemukseni kuivan ja pintakuivan ihon hoitamiseen liittyen. Samalla pääsin kokeilemaan omalle pintakuivalle ja herkälle iholleni Olivia Klein sarjan tuotteita.

Kuivan ihon hoidossa kaikista tärkeintä on ihon oikea kotihoito, runsas päivittäinen veden juominen sekä hyvien rasvojen lisääminen ruokavalioon. Erittäin tärkeätä on myös karsia elämästä vääränlaiset ihonhoitotottumukset/ihon hoitamattomuus, nikotiini sekä ylimääräinen stressi. Nämä altistavat ihon yhdessä sään, ikääntymisen ja perintötekijöiden ohella kuivumiselle.

Neiti Kuun verkkokaupasta löydät herkälle ja allergiselle iholle suunnatun Olivia Klein tuotesarjan. Sarja on erinomainen etenkin kuivalle ihotyypille. Astmaatikkona otin ensimmäisenä kokeiluun valikoidut vegaaniset ja hajusteettomat kasvotuotteet ja alta pääset lukemaan kokemukseni näistä tuotteista.

Olivia Klein Cream Wash Puhdistus- ja ihonhoitovoide meikinpoistoon ja kylpyyn

Cream Wash on suunniteltu kasvojen ihon puhdistamiseen sekä kosteuttavaksi hoitonaamioksi atooppiselle ja kuivan karstaiselle kasvojen iholle. Voisin kuvitella myös vartalon ihoni pitävän sydäntalvella Cream Wash käsittelystä suihkun/kylvyn yhteydessä.

Käytän meikissäni meikkipohjaa, vedenkestävää ripsiväriä sekä meikkaan kulmani vahvasti. Pidin erittäin paljon siitä, ettei Cream Washin kanssa täytynyt välttämättä käyttää vettä meikinpoistossa ja se poisti paksummankin meikkikerroksen helposti ja nopeasti.

Tuote itsessään oli paksua kermaista puhdistusvoidetta, joka ensimmäisten käyttökertojen aikana pyöri kasvoilla valkoisena kerroksena. Tämä kertoi minulle siitä, että ihoni on kunnon tehokosteutuksen tarpeessa. Jos puhdistustuote ei imeydy laisinkaan ihoon, vaan jää ikään kuin pyörimään iholle, iho on niin kuiva, ettei se pysty vastaanottamaan hoitavia raaka-aineita itseensä. Tilanne korjaantui, kun olin käyttänyt 3 päivää kaikkia tämän postauksen tuotteita aamuin illoin. Tuote sarja siis todellakin kosteuttaa tehokkaasti!

Iho tuntui puhdistuksen jälkeen puhtaalta ja raikkaalta, sekä hoidetulta.

Osta tästä

Olivia Klein Wash Cloth Ihonpuhdistusliina 2kpl - 100% happivalkaistua puuvillaa

Cream Washin käyttö oli helppoa, kun tuotteen sai poistettua iholta laadukkailla Olivia Klein Wash Cloth -puhdistusliinoilla. Wash Cloth puhdistusliina kasteltiin lämpimällä vedellä, jonka jälkeen kasvot pyyhittiin kauttaaltaan liinan avulla. Wash Cloth on mukavan karhea ja se samalla hellävaraisesti kuori kasvojen ihon puhdistuksen yhteydessä.

Wash Clothin avulla on myös mahdollista tehdä kotispa- höyrytys ihohuokosille. Kostuta puhdistusliina kuumalla vedellä, purista siitä valuva vesi pois ja aseta muutamaksi minuutiksi kasvoille. Lämmin puhdistusliina höyryttää ihohuokoset auki, jonka jälkeen epäpuhtaudet saa helpommin poistettua iholta.

Puhdistusliina on ekologinen valinta, sillä sitä voi käyttää useamman kerran ja pestä pesukoneessa 90 asteessa. Puhdistusliinaa käyttäessä myös kasvoille käytettävän veden määrä vähenee huomattavasti.

Osta tästä

Olivia Klein Hydra Spray Toner Tehokosteuttava aloe vera hoitoneste kuivalle iholle

Tehokosteuttava Aloe Vera hoitoneste on suunniteltu kuivalle iholle. Se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti. Hoitonesteen tarkoitus on viimeistellä ihonpuhdistus kasvoveden tapaan, toimia tehokosteuttajana sekä kiinnittää meikki paikoilleen. Se on siis varsin monikäyttöinen tuote.

Itse pidin tuotteen hajusteettomuudesta sekä riittoisuudesta. Suihkuttelin hoitonestettä iholle runsaasti puhdistusliinalla pyyhkimisen jälkeen. Huomasin myös, että hoitonesteellä kostutetuille kasvoille oli helpompi levittää seerumi ja kosteusvoide. Näitä tuotteita kului paljon vähemmän ja ne imeytyivät nopeasti hoitonesteen ansiosta.

Osta tästä

Olivia Klein Hydra Serum Hyaluronihappo & B3-vitamiini seerumi

Hydra seerumi sisältää todella tehokkaasti kosteuttavaa ja kiinteyttävää hyaluronihappoa sekä B3 vitamiinia. Seerumi on suunniteltu vähentämään tehokkaasti pintakuivuutta sekä ihon ärsytyksestä johtuvaa punoitusta.

Hoitoseerumin tarkoitus kasvojen ihonhoidossa on tuoda runsaasti tehoaineita iholle nopeasti imeytyvässä muodossa. Seerumi myös tehostaa kasvovoiteen vaikutusta ja tuo kasvojen ihonhoitoon paljon toivottua tehokkuutta. Seerumi levitetään aina puhdistetulle iholle aamuin illoin.

Hydra seerumi oli ihanan kevyt ja raikas. Se imeytyi todella nopeasti ja teki ihosta ihanan pehmeän ja rauhoitetun tuntuisen.

Osta tästä

Olivia Klein Balance Cream Rauhoittava ruusuvesi kosteusvoide

Balance Cream on aamuin ja illoin käytettävä kevyt, mutta tehokas kasvovoide. Se levitetään aina puhdistetulle iholle ja mieluiten seerumin päälle, jotta sen vaikutus tehostuu entisestään. Balance Cream on suunniteltu ulkoisesti kosteusköyhän, pintakuivan ihon hoitoon.

Pidin voiteen koostumuksesta ja sen nopeasta imeytyvyydestä. Iho tuntui välittömästi kosteutetulta ja pidemmällä aikavälillä ihon pintakuivan hilseilyn näki vähenevän selvästi. Couperosa poskillani rauhoittui selvästi ja kasvojen ihoni tuntui kauttaaltaan ravitulta ja rauhalliselta. Pidin siitä, ettei kasvoni jääneet rasvaisen tuntuisiksi, vaan terveen kimmoisiksi ja kosteutetuiksi.

Osta tästä

Näiden tuotteiden avulla alku syksyn pikkupakkasten kiristävä tunne iholla hävisi todella nopeasti. Vain viikossa huomasin jo merkittäviä muutoksia ihoni kosteustasapainossa sekä herkkyysreaktioissa. Ihon karheus väheni myös huomattavasti.

Lue lisää Olivia Klein sarjasta TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Ihonhoitoterveisin: Kosmetologisi Hanna